JOM MENABUNG UNTUK YG TERSAYANG

selamat datang

~~~Kenangan yang pahit lebih bermakna dari mimpi yang indah....~~~

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya. .. Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa... moga akan kembali ceria kehidupannya nanti...

Thursday, September 3, 2020

15 MUHARRAM 1442H

 Assalamualaikum

Alhamdulillah...tetiba jari jemari terklik blog ni.. bila tgk balik..last entry 11 muharram 1441h.. selepas setahun baru update semula.. Allahu... sangat suka dan rindukan blog ni time sedih..time happy..lupa sebentar... just nak say HI jika masih ada sahabat yang masuk ke sini.. bertambahnya tahun 1442h maka umur cheq pun bertambah seiringan 2 angka terakhir tahun hijrah. dah semakin dekat dengan tempat kembali.

selamat tahun baru shbt, semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya. tadi dengar ceramah ustaz nabil kat surau opis tghri tadi.. nak hijrah.. penting ada ilmu baru hijrah ke jln lurus, kemudian, amal sebab bukan niat dlm hati je.. mesti buat, ketiga mujahadah... nak istiqamah dengan hijrah yg nak buat...inshaallah.. duduk diam2 dan fikir.. buat semuanya lillahitaala bukan kerana yang lain..tenang hati dan inshaallah mohon doa Allah bantu bimbing kuatkan kita untuk penghijrahan ke arah yg lebih baik.

tahun 2020 @ 1442h

kakak dah masuk usim- asasi sains fizikal dan teknologi untuk 1 year.. then abis nanti smbg degree usim jugaklah.. sebab asasi usim untuk degree usim. mama ralat juga sebab kakak dapat juga darulquran -diploma tahfiz dan qiraat.. alamak..sambung nanti inshaallah


gambar time PKP hari tu..tampal satu kat sini :)


1 comment:

lupekanje said...

hai ...masih terus setia di sini.

Thursday, September 3, 2020

15 MUHARRAM 1442H

 Assalamualaikum

Alhamdulillah...tetiba jari jemari terklik blog ni.. bila tgk balik..last entry 11 muharram 1441h.. selepas setahun baru update semula.. Allahu... sangat suka dan rindukan blog ni time sedih..time happy..lupa sebentar... just nak say HI jika masih ada sahabat yang masuk ke sini.. bertambahnya tahun 1442h maka umur cheq pun bertambah seiringan 2 angka terakhir tahun hijrah. dah semakin dekat dengan tempat kembali.

selamat tahun baru shbt, semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya. tadi dengar ceramah ustaz nabil kat surau opis tghri tadi.. nak hijrah.. penting ada ilmu baru hijrah ke jln lurus, kemudian, amal sebab bukan niat dlm hati je.. mesti buat, ketiga mujahadah... nak istiqamah dengan hijrah yg nak buat...inshaallah.. duduk diam2 dan fikir.. buat semuanya lillahitaala bukan kerana yang lain..tenang hati dan inshaallah mohon doa Allah bantu bimbing kuatkan kita untuk penghijrahan ke arah yg lebih baik.

tahun 2020 @ 1442h

kakak dah masuk usim- asasi sains fizikal dan teknologi untuk 1 year.. then abis nanti smbg degree usim jugaklah.. sebab asasi usim untuk degree usim. mama ralat juga sebab kakak dapat juga darulquran -diploma tahfiz dan qiraat.. alamak..sambung nanti inshaallah


gambar time PKP hari tu..tampal satu kat sini :)


1 comment:

lupekanje said...

hai ...masih terus setia di sini.