JOM MENABUNG UNTUK YG TERSAYANG

selamat datang

~~~Kenangan yang pahit lebih bermakna dari mimpi yang indah....~~~

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya. .. Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa... moga akan kembali ceria kehidupannya nanti...

Friday, February 10, 2017

alhamdulilllah...jemputan teristimewa kali ke 2 ~ 27.01.2017 - 07.02.2017

Alhamdulillah...kesyukuran yang tidak terhingga untuk kupanjatkan kepada Allah swt atas segala perancangan terbaik dan qada yg baik untuk ku.. Allahuakbar... Allah jemput sekali lagi bertamu ke rumahNYA yang pada pandangan aku agak mustahil untuk ku sampai... bukankah TIADA YANG MUSTAHIL pada ALLAH..syukur sgt kerana hari ini aku diberi nikmat melihat dimensi baru kehidupan.. Allah sgt dekat dengan kita, doa sahaja walau ianya mustahil pada pandangan kita...Allah makbulkan bila sampai masanya..kalau tak di dunia pasti di akhirat sana...

Syukur alhamdulillah.. Allahuakbar

Thursday, January 12, 2017

1438h !!!! 2017

alhamdulillah... :) :) :)

selepas 6 bulan baru masuk balik sini... ianya suatu blog yg semakin ditinggalkan kerana yang baru lebih dekat dengan kita kan.. yang baru tu FB..whatsapp.. kan...

masih tidak ketinggalan kan.. nak ucap selamat tahun baru buat sahabat yang masih setia mengunjungi blog ini... ada ka orang masuk blog nih... haha... tapi hari ni check traffik dari melaka.. dari london... wahhhhhhhhh siapakah anda...sahabat yang mengunjungi saya di sini.. sila angkat tangan .heeeeeeeeee...

tahun baru.. umur makin meningkat.. anak2 makin besar... tahun yang sangat busy buat anak2.. haha.. mama tak busy pun.. si kakak farhana PT3 si adik fatin UPSR... masing2 keBESARannya telah melebihi mama.. tinggi.. besar.. macam arwah.. hmmmm... sedih la pulak..

tiba2 nak cite sedih..asal masuk sini je.. mesti time sedih.. beberapa hari yg lalu, si adik fatin balik rumah ... katanya mama, tadi adik jatuh basikal.. tepi jalan je.. terluka tangan sikit je.. tapi basikal adik, dah bagi kat aina.. ayah aina betulkan sebab mcm dah "gelong"... masa tu kan.. suatu perasaan sedih muncul ... siannya dorang... kalau arwah ada.. mesti dia yg kecoh sgt anak jatuh basikal..mesti dia yg letak ubat kat dorang...mesti dia yg betulkan balik kerosakan basikal tu...hmmm... adik cakap kat aina.. nanti kalau kena bayar, ko bagitau k. hmmmmm... walaupun kehilangan dah masuk tahun ke 10 tahun ini... tetap terasa seolah2 kalau arwah ada.. situasi mcm tadi tu.. sgt lah hmmm...

termasuk dengan hari ni dah berminggu cheq tangguh nak bawa kereta gi mandi... nak cuci sendiri.. malasnya tahap tertinggi... asal tgk kereta.. terfikir lah.. kalau arwah ada... kereta ni mesti cantik berkilat... rajin orang lelaki dengan kereta..cuci berjam2.. harapkan cheq.. asal kereta boleh bergerak..ok lah tu.. dah berbulan jugak, nak masuk bengkel.. sampai sekarang belum sampai ke bengkel.. alhamdulillah.. dengar cakap gak keta tu.. siankan tuannya..

ada kalanya... rasa sedih muncul pada saat situasi memerlukan kehadiran lelaki di situ.. kehadiran seorang ayah.. seorang suami..apa pun semua yang Allah aturkan untuk kita adalah yang sangat terbaik untuk kita... semoga kami bertiga diberi ketabahan dan kekuatan untuk meneruskan kehidupan sementara ini dan semoga Allah melimpahkan kasih sayang rahmatNYA kepada kami dan menempatkan arwah bersama dengan orang yang beriman..

sehingga ke temu lagi sahabat!!! Insyaallah

Friday, February 10, 2017

alhamdulilllah...jemputan teristimewa kali ke 2 ~ 27.01.2017 - 07.02.2017

Alhamdulillah...kesyukuran yang tidak terhingga untuk kupanjatkan kepada Allah swt atas segala perancangan terbaik dan qada yg baik untuk ku.. Allahuakbar... Allah jemput sekali lagi bertamu ke rumahNYA yang pada pandangan aku agak mustahil untuk ku sampai... bukankah TIADA YANG MUSTAHIL pada ALLAH..syukur sgt kerana hari ini aku diberi nikmat melihat dimensi baru kehidupan.. Allah sgt dekat dengan kita, doa sahaja walau ianya mustahil pada pandangan kita...Allah makbulkan bila sampai masanya..kalau tak di dunia pasti di akhirat sana...

Syukur alhamdulillah.. Allahuakbar

Thursday, January 12, 2017

1438h !!!! 2017

alhamdulillah... :) :) :)

selepas 6 bulan baru masuk balik sini... ianya suatu blog yg semakin ditinggalkan kerana yang baru lebih dekat dengan kita kan.. yang baru tu FB..whatsapp.. kan...

masih tidak ketinggalan kan.. nak ucap selamat tahun baru buat sahabat yang masih setia mengunjungi blog ini... ada ka orang masuk blog nih... haha... tapi hari ni check traffik dari melaka.. dari london... wahhhhhhhhh siapakah anda...sahabat yang mengunjungi saya di sini.. sila angkat tangan .heeeeeeeeee...

tahun baru.. umur makin meningkat.. anak2 makin besar... tahun yang sangat busy buat anak2.. haha.. mama tak busy pun.. si kakak farhana PT3 si adik fatin UPSR... masing2 keBESARannya telah melebihi mama.. tinggi.. besar.. macam arwah.. hmmmm... sedih la pulak..

tiba2 nak cite sedih..asal masuk sini je.. mesti time sedih.. beberapa hari yg lalu, si adik fatin balik rumah ... katanya mama, tadi adik jatuh basikal.. tepi jalan je.. terluka tangan sikit je.. tapi basikal adik, dah bagi kat aina.. ayah aina betulkan sebab mcm dah "gelong"... masa tu kan.. suatu perasaan sedih muncul ... siannya dorang... kalau arwah ada.. mesti dia yg kecoh sgt anak jatuh basikal..mesti dia yg letak ubat kat dorang...mesti dia yg betulkan balik kerosakan basikal tu...hmmm... adik cakap kat aina.. nanti kalau kena bayar, ko bagitau k. hmmmmm... walaupun kehilangan dah masuk tahun ke 10 tahun ini... tetap terasa seolah2 kalau arwah ada.. situasi mcm tadi tu.. sgt lah hmmm...

termasuk dengan hari ni dah berminggu cheq tangguh nak bawa kereta gi mandi... nak cuci sendiri.. malasnya tahap tertinggi... asal tgk kereta.. terfikir lah.. kalau arwah ada... kereta ni mesti cantik berkilat... rajin orang lelaki dengan kereta..cuci berjam2.. harapkan cheq.. asal kereta boleh bergerak..ok lah tu.. dah berbulan jugak, nak masuk bengkel.. sampai sekarang belum sampai ke bengkel.. alhamdulillah.. dengar cakap gak keta tu.. siankan tuannya..

ada kalanya... rasa sedih muncul pada saat situasi memerlukan kehadiran lelaki di situ.. kehadiran seorang ayah.. seorang suami..apa pun semua yang Allah aturkan untuk kita adalah yang sangat terbaik untuk kita... semoga kami bertiga diberi ketabahan dan kekuatan untuk meneruskan kehidupan sementara ini dan semoga Allah melimpahkan kasih sayang rahmatNYA kepada kami dan menempatkan arwah bersama dengan orang yang beriman..

sehingga ke temu lagi sahabat!!! Insyaallah